نحوه نوشتن فرضيه های تحقیق در پروپوزال، پایان نامه و مقاله
در این بخش نحوه نوشتن فرضیه های تحقیق در پروپوزال، پایان نامه و مقاله های علمی و پژوهشی، مقاله های ISI برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری آموزش داده خواهد شد.
راهنمای نوشتن فرضیه های تحقیق در پروپوزال، پایان نامه و مقاله های علمی و پژوهشی و مقاله ISI
پس از طرح مساله پژوهشگر پاسخي را به مساله يا پرسش پژوهشي خود ميدهد. اين پاسخ يك پاسخ عاميانه نيست، بلكه براساس مطالعه هاي مقدماتي كه انجام گرفته است و در آنها تجربههاي پيشين و نظريه هاي حاكم مدنظر قرار گرفتهاند. صورتبندي ميشود و اصطلاحاً فرضيه یا hypothesis ناميده ميشود. فرضيه پاسخي بخردانه، منطقي احتمالي و موقت به پرسش پژوهش است كه در مرحلههاي بعدي پژوهش آزمون خواهد شد. در فرضيه، به منظور انجام پيشبيني، وجود دست كم دو متغير الزامي است. البته اين امر با مباحث مربوط به اصطلاح فرضيهي وصفي كه در آن يك متغير لحاظ ميشود در تعارض است، اما عدهي زيادي اين نوع فرضيه را يك فرض ميدانند تا فرضيه و در پژوهش هاي اكتشافي در قالب هدف مياورند. پس، در يك تعريف كلي ميتوان گفت فرضيه يك گمانهزني علمي و بخردانه است كه از ضرب حداقل دو متغير در هم حاصل ميشود كه يكي از اين متغيرها متغير مستقل و ديگري متغير وابسته است. اين پاسخ يا گمانهزني براساس پندار يا حدسهاي سرسرانه و بيمنطق نيست، بلكه براساس مطالعهي علمي مقدماتي، ساير نظريههاي ارائه شده، يا مشاهدههاي عيني و گاه از طريق استقراء و گاه قياس حاصل ميشود.
صورتبندي و به كارگيري فرضيه(ها) در پژوهشهاي با هدف قياسي در اصل اعمال محدوديت است كه حكم نقشه و راهنمايي را بازي ميكند كه موجب ميشود پژوهشگر يك مسير مشخص و تعيين شدهاي را طي نمايد. بنابراين، گاهي فرضيه را به عنوان چراغ راهنمايي تعريف ميكنند كه پژوهشگر را به پيش ميبرد يا هدايت ميكند و او را از گمراهي يا بيراهه روي مصون ميدارد. فرضيه ميتواند از طريق قياس يا رويكرد بالا به پايين به دست آيد و پژوهشگر از طريق استدلال قياسي از امور كلي تر به امور خاصتر پيش رود و كار خود را با يك نظريه راجع به موضوع مورد بررسي شروع و بعد به فرضيههاي خاص قابل آزمون برسد. اين امر پژوهشگر را قادر ميسازد با دادههاي خاصتر نظريه هاي اغازين را آزمون نمايد. فرضيه ميتواند از طريق استقراء يا رويكرد پايين به بالا به دست آيد و پژوهشگر از طريق استدلال استقرايي از مشاهده هاي معين به تعميم گسترده تر پيش رود و از طريق كشف الگوهاي موجود به ساخت فرضيه هاي پژوهش بپردازد.
فرضیه تحقیق شامل چیست؟
فرضيه شامل يا يك تبيين پيشنهادي براي يك پديده يا يك پيشنهاد خردمندانه ي حاكي از وجود يك رابطه امكانپذيري بين پديده هاي چندگانه است. فرضيه بيان علمي پيش بيني است. آن به صورت عيني آنچه را كه شما انتظار داريد در مطالعه پيش رويتان رخ دهد، توصيف مي كند. همه مطالعه ها فرضيه ندارند. گاه يك مطالعه به صورت اكتشافي طراحي ميشود اگر در مطالعه اي فرضيه ي رسمي وجود نداشته باشد، پس شايد هدف از آن مطالعه كاوش زمينهي موردنظر به صورت گسترده جهت صورتبندي فرضيه(ها)ي علمي يا پيشبيني باشد. روش علمي مستلزم آزمون فرضيهي علمي است. دانشمندان بطور كلي اين قبيل فرضيه ها را مبتني بر مشاهدهي پيشن يا بسط نظريههاي علمي صورتبندي مي نمايند. بطور طبيعي، فرضيههاي علمي شكل يك الگو (مدل) رياضي را دارند. گاهي، البته نه هميشه، ميتوان فرضيهها را به صورت بيانهاي وجودي ك حاكي از وجود يك ويژگي در بخش خاصي از پديده مورد بررسي است، يا به صورت تبيينهاي علي كه حاكي از وجود يك ويژگي خاص در هر بخش از پديده است، صورتبندي كرد.
هر فرضيه مفيدي قادر خواهد بود پيشبينيهايي را با استدلال (از جمله استدلال قياسي) انجام دهد. فرضيه ممكن است پيامد يا نتيجه يك آزمايش در محسط آزمايشگاه يا مشاهدهي يك پديده در طبيعت يا جامعه را پيشبيني نمايد. اين پيشبيني ممكن است از آمار نيز استمداد جويد و فقط درباره احتمالات صحبت كند. فرضيه نيز همچون نظريه ميبايست ابطالپذير باشد. يك فرضيه ابطالپذير تا حد زيادي ميتواند فرآيند آزمون فرضيه را جهت تعيين و جود مواد غلط در آن آسان گرداند. در صورتبندي يك فرضيه، لازم نيست پژوهشگر به صورت متداول نتيجهي يك آزمون بطور بالقوه ابطالگرا را بداند يا آنكه به صورت معقول آن را تحت بررسي مداوم قرار دهد. فقط در چنين مواردي، آزمايش، آزمون يا مطالعه به صورت بالقوه احتمال نشان دادن حقيقت يا صدق يك فرضيه را افزايش ميدهد. اگر پژوهشگري نتيجه را بداند، ميبايست آن را در صورتبندي فرضيه لحاظ نمايد. فرضيه را ميتوان به عنوان نخستين تلاشها براي تبيين الگوهاي مشاهده شده در طبيعت يا جامع يا پيشبيني نتايج آزمايشها تعريف و خلق كرد.
نگارش مقالات Scopus و ISI
نگارش مقالات علمی و پژوهشی با ارائه موضوعات جدید
استخراج مقاله از پایان نامه و تقویت انها
ترجمه تخصصی
پیشنهاد مجلات ISI قبل از ارسال
مشاوره به متقاضیان برای تشخیص اعتبار مجلات ISI
اطلاع رسانی به موقع در مورد لیست سیاه وزارت علوم و دانشگاه ها
اطلاع رسانی در مورد مجلات خارج شده از لیست ISI
اخذ پذیرش تضمینی مقالات از مجلات ISI
